“De brug verbindt twee gemeenten”

Iedere woonplaats in Haarlemmermeer heeft haar eigen icoon. Een icoon waar je de woonplaats direct aan herkent. Vijfhuizen herken je aan de ophaalbrug. 

De Vijfhuizerbrug is een ophaalbrug bij Vijfhuizen over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. De brug is in 1931 gebouwd. De brug verbindt Haarlemmermeer met de wijk Schalkwijk in de gemeente Haarlem. Voor de inpoldering van de Haarlemmermeerpolder behoorde het gebied aan beide kanten van de huidige brug tot de toenmalige gemeente Zuidschalkwijk. Zo komt het dat terwijl aan de ene kant van de brug het dorp Vijfhuizen ligt, aan de andere, Haarlemse, kant zich het weggetje Vijfhuizen en de Vijfhuizer Molen bevinden. Deze brug staat op de gemeentelijke monumentenlijst. 

Icoon van Vijfhuizen, ophaalbrug

Fort bij Vijfhuizen

Entree Fort bij Vijfhuizen

Het Fort bij Vijfhuizen is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het is gelegen bij Vijfhuizen aan de westrand van de Haarlemmermeer tussen Haarlem en Hoofddorp. 

Feestweek Vijfhuizen

In september is het altijd weer zover, een week lang genieten van een feestweek die al jaren aan elkaar hangt van de "eenvoud". Een spelletje, stukje wandelen, rondje fietsen, door een slootje rennen/ zwemmen, over de markten flaneren en wat bijkletsen in een tentje die al jaren niet meer weg te denken is op het evenemententerrein aan de Zijdewinde. En toch kijkt een groot deel van het dorp uit naar die eenvoudige eerste volle week in september. Voor meer informatie...

Mysteryland

Stage Mysteryland

Mysteryland, het grootste outdoor dancefestival van Nederland, is sinds 2003 trouw aan haar locatie in Vijfhuizen, Haarlemmermeer op het voormalige Floriadeterrein. Sinds 2 jaar is het een meerdaags festival met een eigen camping. 

Dorpsvereniging Vijfhuizen

Vijfhuizen heeft een eigen dorpsvereniging. Meer informatie over de dorpsraad is te vinden op website van de dorpsvereniging.  

Wonen in Vijfhuizen?

Op de website van Funda is een overzicht te vinden van alle beschikbare koopwoningen: