Haarlemmermeervoorelkaar

logo Haarlemmermeer voor elkaar

Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, hulp met de boodschappen of vervoer, samen een gezellig uitje maken, sportief bezig zijn met een maatje of begeleiding vanuit een PGB (persoons gebonden budget). Eenmalig of voor langere tijd, vrijwillige hulp of professionele hulp, alles kan en mag! Veel vrijwilligers, zorgprofessionals en zorg-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties kunnen én willen je graag van dienst zijn. Op Haarlemmermeervoorelkaar.nl zie je in één oogopslag wie jou in jouw buurt kan helpen. Eenvoudig, gemakkelijk en bovendien gratis. Hier vind je individuele hulpvragen én aanbod van particulieren. Kortom dé verzamelplaats van vrijwilliger inzet en vraag in Haarlemmermeer.

MeerWaarde

MeerWaarde is een welzijnsorganisatie actief in Haarlemmermeer. Haar belangrijkste taak is het voorkomen dat mensen een beroep moeten doen op zwaardere of langdurige hulp. MeerWaarde helpt mensen hun eigen kracht te ontwikkelen en versterken. Tegelijkertijd stimuleert MeerWaarde mensen om zich maatschappelijk in te zetten en faciliteert initiatieven hiertoe. Zo draagt MeerWaarde bij aan een sociale omgeving die tot steun kan zijn voor mensen die dat (even) nodig hebben. Meer informatie...

Voedselbank

In Haarlemmermeer leven gezinnen die tijdelijk niet voldoende financiële middelen hebben om dagelijks voldoende gezond eten op tafel tezetten. Voor deze gezinnen zet Stichting Voedselbank Haarlemmermeer zich in. Voedselbank Haarlemmermeer zorgt door middel van de verstrekking van voedselpakketten dat deze gezinnen even een beetje ‘lucht’ krijgen wanneer zij dit het hardst nodig hebben. Meer informatie...

Vrijwilligerswerk

Een groot deel van onze samenleving wordt draaiend gehouden door vrijwilligers, van sportclub tot jeugdhonk, van activiteiten voor ouderen tot het organiseren van culturele bijeenkomsten. Voor de sociale samenhang en het welzijn in onze samenleving is dit vrijwilligerswerk van onbetaalbaar belang. Ben je benieuwd naar het werk wat vrijwilligers doen in Haarlemmermeer? Op deze pagina vind je verhalen van vrijwilligers die zich op uiteenlopende manieren inzetten.

De VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer bemiddelt tussen vraag en aanbod in vrijwilligerswerk. Op de website van de vrijwilligerscentrale vind je informatie voor vrijwilligers en organisaties die nieuwe vrijwilligers nodig hebben. Naast de reguliere vacaturebank biedt de vrijwilligerscentrale ook speciale vacatures voor jongeren aan in de Jongeren Vacaturebank.