Bootje varen

Op een fijne plek aan de Mooie Nel in Spaarndam ligt Dynamique. Dit open water is een uitloper van het Spaarne, een rivier die dwars door Haarlem loopt. Hierdoor vaar je met een gehuurde sloep zó de Haarlemse grachten in. De boten zijn voor een dagdeel of hele dag te huren.

De locatie is kleinschalig en zorgt door de geweldige sfeer voor een rustpunt in de drukke Randstad. Kirsten en Quirijn Dalhuisen zijn sinds 1998 eigenaar van dit watersportbedrijf en het is hun missie om “mensen op een ongedwongen manier in beweging te zetten en met elkaar in contact brengen”.

Surfen of suppen

De wind door je haren, het zonnetje in het gezicht en glijdend door het water: dat is windsurfen. Iedereen kan het doen, het enige dat je nodig hebt is wat wind en water. En natuurlijk de nodige spullen, maar die heeft Dynamique voor je. En omdat het water bij Dynamique vrij ondiep is, stap je zo op je plank. Wil je windsurfen een keer proberen? Boek dan een proef- of privéles bij Dynamique. Pas wel op: de kick is verslavend.

Is er geen wind? Ga dan suppen. SUP staat voor Stand Up Peddeling, oftewel: staand peddelen op een surfplank. Het enige dat je dus nodig hebt is een speciale SUPplank en een peddel om dit te leren. Nog wat instructies en je kan zo het water op. Omdat je op het water aan het peddelen bent met niemand om je, zit je helemaal in het moment. Suppen is dan ook zonder twijfel ontspannend. En stiekem werk je ook nog aan je zomerlijf.

Chillen aan het water

Heb je geen puf om actief te doen? Ga dan naar Paviljoen Loef dat in de buurt ligt. Het paviljoen ligt direct aan het water en heeft een grote aanlegsteiger. Op die steiger is het heerlijk bootjes kijken. Een drankje en hapje erbij: niks meer aan doen. Zoek je verkoeling? Neem dan een duik in het water en zwem naar het zwemvlot.

Wil je ’s avonds blijven eten? Dan eet je voor een redelijke prijs hartstikke lekker bij Loef. Onze tip: de zeebaarsfilet met krieltjes en gegrilde groenten. Smullen!

Praktische tips

  • Bij Dynamique werken ze met tijdsblokken en vooraf reserveren is verplicht. Maak telefonisch, via mail of Whatsapp een afspraak.
  • Wil je een bootje huren? Neem dan je legitimatie mee en zorg ervoor dat je de borg van € 280 contant mee hebt.  
  • Voor watersportverhuur ga je op dit moment nog naar de locatie van zusje Paviljoen Loef.