Midden in de natuur

Ben je dol op paarden en wil je leren paardrijden? Of heb je al wat meer ervaring en wil je een leuke tocht maken? Dan is Manege Spaarnwoude de plek voor jou. De manege vind je op een steenworp afstand van Amsterdam en midden in het recreatiegebied Spaarnwoude. Een ideale plek om door de natuur ritjes te maken.

De manege ligt in een groot weiland waar een ruiterpad omheen loopt. Maar ook in recreatiegebied Spaarnwoude vind je flink wat ruiterpaden: in totaal zo’n 80 kilometer.

Verschillende lessen

Op dit moment worden de lessen alleen buiten gegeven, maar met het zonnetje op je gezicht is dat geen straf. Er zijn verschillende lessen te boeken. Voor kinderen tot en met 12 jaar zijn er pony’s. De ponybrigade helpt je dan met opzadelen en oppoetsen. De meer geoefende ruiters kunnen zonder zadel rijden, leren springen en zelfs door het water rijden op de crosshindernisbaan. En wil je na je rit je paard nog even borstelen en knuffelen? Dan kan dat ook.

Wil je zelf niet rijden? Dan spring je achterin een koets en laat je je rondrijden. Wel oppassen dat je niet in slaap sukkelt: de buitenlucht, dat zachte drafje en de bewegende koets maken slaperig.

Kantine met terras

Bij de manege ligt een terras waar je heerlijk in de zon kunt zitten en naar de paarden kunt kijken. In de kantine verkopen ze naast drinken onder andere tosti’s, panini’s en soep. De ideale plek om na het paardrijden even na te genieten op het terras van een heerlijke buitenrit. Niet verkeerd met het uitzicht over de weilanden.

Wat je moet weten

  • Manege Spaarnwoude organiseert verschillende buitenritten. Houd hun Facebookpagina in de gaten voor actuele informatie.
  • Zorg op zonnige dagen voor luchtige kleding. Maar trek wel een lange broek aan, zodat je blote benen niet tegen het paard aan schuren.