Industrieel sfeertje

Bij Bij Qunis eet je in het oude stoomgemaal De Lynden: dit is 1 van de stoomgemalen die halverwege de 19e eeuw het Haarlemmermeer leegpompten. Waar 170 jaar geleden nog de ketels hoog opgestookt werden en de enorme zuigers liters water tegelijk omhoog pompten, kun je tegenwoordig heerlijk dineren.

Binnen hangt nog echt het industriële sfeertje van het oude gemaal. Door het hoge plafond, de betonnen vloer en de schitterende glas-in-loodramen waan je je nog helemaal in het verleden. Omdat het zo stijlvol ingericht is, heb je niet het gevoel dat je in een fabriek eet en doet het heel sfeervol aan.

Zit je met zonnig weer op het fijne terras, dan heb je een prachtig uitzicht op de Ringvaart van Haarlemmermeer èn kun je gelijk de buitenkant van het fraaie gemaalgebouw bewonderen.

Onvergetelijke ervaring

In de keuken van Bij Qunis zorgt chef Ronald Kunis voor verfijnde gerechten van hoge kwaliteit. Het beste laat je je verrassen door het Chef’s Menu, dat uit 4, 5 of 6 gangen bestaat. Kies je liever zelf je gerechten uit, dan kun je ook  á-la-carte eten.

Verantwoord eten staat voorop bij Bij Qunis en je vindt dan ook vooral verse seizoensproducten op de menukaart. Het eten wordt op een schitterende manier opgediend en het is bijna jammer om deze culinaire kunstwerken op te eten.

Dit moet je weten

  • Ga voordat je bij Bij Qunis gaat eten eerst eens naar Museum Cruquius, waar je alles leert over de oude gemalen en de drooglegging van het Haarlemmermeer. Wanneer je dan bij Bij Qunis gaat eten, gaat de historie van dit gebouw veel meer leven.
  • Probeer eens het wijnarrangement: een goede wijn maakt de maaltijd helemaal af!
  • Het restaurant is op zondag en maandag gesloten en is op de andere dagen alleen geopend voor het diner. Met een groep kun je wel buiten de openingstijden lunchen of te dineren.
  • Restaurant Bij Qunis is wat minder geschikt voor (jonge) kinderen.