Buurtbus

In Haarlemmermeer rijden 2 buurtbussen: lijn 401 rijdt tussen Bennebroek en Hoofddorp Station, via onder andere het Spaarneziekenhuis en Hoofddorp Centrum en lijn 403 rijdt tussen Oude Wetering en Lisse, via onder andere Roelofarendsveen, Nieuwe Wetering, Buitenkaag en Lisserbroek. In de buurtbussen zijn abonnementen niet geldig.

Lijnbus

In Haarlemmermeer rijden diverse lijnbussen van Connexxion en GVB. Kijk op de website van Connexxion en GVB voor de actuele busnummers en bustijden of neem contact op met de klantenservice. Je kunt je reis van deur-tot-deur plannen op de website van OV 9292.

Flixbus

Tegenwoordig is er ook de Flixbus die reizen op lange afstanden aanbiedt, zowel binnen Nederland als ook naar aangrenzende landen. Dit is een goedkope manier van reizen. Flixbus rijdt ook naar steden bij jou in de buurt, zoals Haarlem. 

Nachtbussen

's Nachts rijden er ook bussen in Haarlemmermeer. Bussen met lijnnummer N30 rijden 24 uur per dag, 7 dagen per week, op het traject tussen Haarlem en Amsterdam Bijlmer-Arena. Daarnaast rijden er elke nacht bussen met lijnnummer N97 vanaf Amsterdam Marnixstraat naar Schiphol. De lijnen N30 en N97 hebben op Schiphol Plaza een goede aansluiting op de nachttrein van Amsterdam naar Den Haag.

Treinen

Haarlemmermeer heeft diverse treinverbindingen. Je vindt NS-stations in Hoofddorp, Nieuw-Vennep. Schiphol en Zwanenburg.