Ontdek Haarlemmermeer met de nieuwe fiets- en wandelkaart

Fietsrouteboekje

Voor een vakantiegevoel hoef je niet per sé naar Italië of Frankrijk. Dat kan ook prima op de fiets of wandelend in je eigen omgeving. En in Haarlemmermeer is genoeg te ontdekken: doe een rondje historie langs de stoomgemalen in Cruquius en Halfweg of trek door de groene polders en boerenpaadjes.

Onze vernieuwde fiets- en wandelkaart gidst je langs de mooiste plekjes en vertelt over de geschiedenis van Haarlemmermeer. De kaart haal je gratis op bij de VVV, musea, hotels of horecagelegenheden.

Routes

Op zoek naar leuke routes? Uit in Haarlemmermeer heeft verschillende fietsroutes voor je uitgestippeld. Bekijk ze op de website van uitinhaarlemmermeer.nl.

Deelfiets huren

Heb je geen eigen fiets? Huur dan een fiets op een locatie bij je in de buurt. Bekijk de afhaallocaties in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Hillegom op de website van uwdeelfiets.nl.

 

Fietsapp Fietsen in Vrijheid

De app Fietsen in Vrijheid is gratis te downloaden op je mobiel. Het is een fietstocht van 32 kilometer in en om Nieuw-Vennep, die je leidt langs de belangrijke en historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog in Nieuw-Vennep en de omgeving.

Er zijn 13 stops en elke stop heeft een eigen persoonlijke pagina. Op deze pagina kunnen de deelnemers oude foto's zien, lezen over de geschiedenis van de plek en er kan een audiofragment afgeluisterd worden. In dat fragment vertelt een familielid of betrokkene het verhaal achter de plek. Het is een mooi en uniek historisch document en voor jong en oud beschikbaar.