Het park ligt noordelijk van het Haarlemmermeerse Bos en de Geniedijk tussen de IJweg en de N205. Het gebied van ongeveer 35 hectare heeft kleurrijke akkers. Het gebied is ingericht met de bedoeling om historische agrarische gewassen te verbouwen. Hier ervaar je echt het agrarische landschap. Ook omdat het onderhoud wordt uitgevoerd door de agrariërs uit de directe omgeving. In de Plesmanhoek vinden geregeld activiteiten plaats, van wandelen tussen de gewassen tot het meemaken van zaai- en oogstfeesten. Van fruit en bloemen plukken tot schaapjes tellen in de schapenweide. Voor de paardenliefhebber en de ruiters zijn er ruiterpaden. Een spannende hangbrug verbindt het gebied met de Geniedijk en vormt voor de avonturiers een mooie uitdaging. Een fietsbrug maakt het park voor fietsers toegankelijk.

Kom met de fiets!

De hoofdentree van het recreatiegebied is aan de IJweg in Hoofddorp. De Plesmanhoek is goed bereikbaar via het fietspad over de Geniedijk en vanaf de IJweg, volg hiervoor de borden. Parkeren kan zowel aan de IJweg op de aangewezen parkeerplaats als bij restaurant Vork & Mes aan Paviljoenlaan 1 in Hoofddorp. 

Oogsten van vlas

Er wordt vlas geoogst bij recreatieterrein Plesmanhoek, langs de IJweg. Vlas is het gewas dat wordt gebruikt voor linnen en lijnzaadolie. Normaal gesproken moet je voor vlasoogst naar het Franse Normandië, maar er is in Haarlemmermeer een stukje land met vlasteelt. De vlastrekkers, vrijwilligers van MeerHistorie, laten zien hoe het vroeger ging in de agrarische sector.