Vier sferen

Vier verschillende sferen bepalen het beeld van het park. 'De Brink' is de hoofdentree en de centrale as van het park. Hier liggen onder andere een basketbalveld, skatepark en parkeerterrein. 't Park' is het voormalige zwembadterrein en is omgevormd tot een park in Engelse landschapstijl. 'De Kreek' verbindt de parkonderdelen met elkaar en 't Veld' bestaat uit singels en langgerekte bosschages. Aan de oostkant van de in aanleg zijnde Westrandweg komt een moerasgebied dat met een faunatunnel verbonden is met de overige delen van Park Zwanenburg. Het moerasgebied wordt gelijktijdig met de weg aangelegd.

Kinderspeelplaats

Midden in het park staat een avontuurlijke speelplek die voornamelijk gericht is op kinderen tussen de zes en twaalf jaar. De speelvoorzieningen zijn een aanvulling op wat er al in het dorp te doen is. Zo is er voor ieder wat wils. De speelplek heeft een natuurlijke en avontuurlijke uitstraling. Het materiaal dat gebruikt is past bij die uitstraling.

Groene As

Park Zwanenburg is een van de drie toekomstige recreatiegebieden aan de zuidkant van Zwanenburg. De gebieden sluiten aan bij het groengebied Haarlemmermeer Noordwest dat in ontwikkeling is. Park Zwanenburg maakt ook deel uit van de Groene As, de ecologische verbindingszone die grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude met elkaar verbindt. 

Duizend bomen

In het park Zwanenburg zijn ter compensatie voor de aanleg van de Hoge Snelheidslijn (HSL) duizend bomen geplant.

Beheer Park Zwanenburg

De beheerder van het park Zwanenburg is Recreatieschap Spaarnwoude. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het recreatieschap:

T: 023 520 28 20
E: info@spaarnwoude.nl
W: www.spaarnwoude.nl