Buitenschot

Buitenschot maakt onderdeel uit van het Groene Carré en is aangelegd door de Stichting Mainport en Groen. Het betreft een groen- en recreatiegebied ten oosten van de wijk Vrijschot (Hoofddorp) gelegen tussen IJweg en N201. De oude spoordijk, langs de Geniedijk, maakt deel uit van het landschap.

In Buitenschot tref je een soort savannelandschap aan: loofbomen en boomweiden. Er zijn speelterreinen, picknickplekken en wandel-, fiets- en ruiterpaden. Ook is een groot hondentrainingsveld aanwezig waar honden los kunnen lopen. Sloten en veeroosters scheiden het gebied van de omgeving af. Buienschot is bereikbaar via het pad van de Gekantelde kavels naar Plesmanhoek. Fietsers en wandelaars kunnen over een nieuwe brug over de Achtersloot het gebied in.

 

Park Vijfhuizen

Park Vijfhuizen maakt onderdeel uit van het Groene Carré en is aangelegd door de Stichting Mainport en Groen. Het is een groen- en recreatiegebied ten westen van de Drie Merenweg/N205, ten oosten van de Vijfhuizerweg en ten zuiden van de Stevensweg. Het park heeft een waterlabyrint, een bloemenplukweide, diverse speeltoestellen en fiets-en wandelpaden.