Elisabeth Hoeve

De Elisabeth Hoeve in Nieuw-Vennep is een moderne boerderij waar voornamelijk akkerbouw plaatsvindt. Jan en Ben Ham beheren zo’n 120 hectare land, gelegen rondom de boerderij, en telen daar onder andere aardappelen, suikerbieten, tarwe en koolzaad. Daarnaast worden er aardappelen voor derden gesorteerd en verpakt, speciaal voor de export. Er is een landwinkel waar diverse producten worden aangeboden en je kan gebruikmaken van het MeerBoerenpad “De Elisabeth route”. Ook schoolklassen zijn welkom!

Van Wees kaas

Voor de beste kaas van Haarlemmermeer moet je op de zuivelboerderij van Kees en Ellie van Wees zijn. In 2005 mocht het echtpaar zelfs voor de tweede keer de 'Jan den Besten-trofee' in ontvangst nemen voor de lekkerste boerenkaas van Nederland! In de boerderijwinkel kun je ook terecht voor boter, melk en zure zuivelproducten.

De Olmenhorst

Het fraaie historische landgoed De Olmenhorst met zijn monumentale gebouwen is al 130 jaar eigendom van de familie De Clercq. Na 5 generaties fruittelen is De Olmenhorst nu een modern en vooruitstrevend bedrijf, dat volledig biologisch produceert volgens het Eko-keurmerk. De boomgaard met zijn duizenden appel- en perenbomen is een trekpleister voor mensen op zoek naar rust en natuur. In de lente bieden de bloesems een overweldigend schouwspel. In de herfst kunnen bezoekers er zelf de appels en peren plukken, een populair uitje voor schoolklassen en gezinnen met kinderen uit heel Nederland! Kun je meteen proeven hoe goed fruit gedijt op de rijke kleigrond in de Haarlemmermeerpolder. Ga naar de website van de Olmenhorst