De Meerse

Begin jaren ’90 verrees aan het Raadhuisplein een modern, groot theatergebouw: Schouwburg De Meerse. Het pittoreske Oude Raadhuis ging twintig jaar lang de synergie aan met dit moedergebouw. Beide schouwburgen boden alle cultuurliefhebbers gevarieerde voorstellingen. De explosieve groei van Haarlemmermeer zette zich onvermoeibaar voort. Daarom kwam er een nieuwe uitbreiding: een spiksplinternieuw Cultuurgebouw, waarin Schouwburg De Meerse, de Bibliotheek en Podium Duycker zijn gehuisvest. Behalve het karakteristieke zaaltje van Het Oude Raadhuis en de vernieuwde, grote theaterzaal, heeft De Meerse er een derde podium bij: een vlakke vloerzaal. Hier zit het publiek feitelijk òp het toneel, want zaal en podium zijn gelijkvloers. Deze intieme setting maakt de optimale theaterervaring compleet. De toeschouwer is samen met de artiest(en) onderdeel van de show. Meer informatie...

Het Oude Raadhuis

De zaal van Het Oude Raadhuis geldt als kleine theaterzaal (van schouwburg De Meerse). Maar behalve muziek & theater is hier nog meer te doen. Zo zijn hier enkele ruimtes voor tentoonstellingen, een beeldentuin, een kunstwinkel en een café. 

Zondagavond filmavond
In Het Oude Raadhuis worden op zondagavond om 20.00 uur film uit het filmhuiscircuit vertoond. Bekijk de website van Schouwburg De Meerse voor het complete theaterprogramma en de filmagenda.