“Rijden over De Harp”

Icoon van Nieuw-Vennep, de brug de Harp

Iedere woonplaats in Haarlemmermeer heeft haar eigen icoon. Een icoon waar je de woonplaats direct aan herkent. Nieuw-Vennep herken je aan een van de Calatravabruggen. 

De Calatravabruggen zijn drie bruggen over de Hoofdvaart , ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. Calatrava ontwierp drie witte tuibruggen. De bruggen kregen vanwege de op snaren gelijkende tuien de namen van de instrumenten Harp, Citer en Luit. De Harp is de  brug in de Noordelijke Randweg bij Nieuw-Vennep over de Hoofdvaart. De brug is 143 meter lang.  

Winkelcentra Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep kent twee grotere winkelcentra: Winkelcentrum Getsewoud en de Symfonie.

Winkelcentrum Symfonie

Boerderijwinkels

Aardappels sorteren bij Eliabeth Hoeve

 In Nieuw-Vennep kun je bij onder andere 2 boerderijwinkels terecht voor lokale producten. Zo verkoopt Van Wees Kaas diverse boerenkazen van hun eigen koeien en bij Elisabeth Hoeve kun je terecht voor het kopen van aardappelen, uien en eieren.

Feestweek Nieuw-Vennep

Ieder jaar in juni staat Nieuw-Vennep in het teken van de feestweek. Met diverse activiteiten voor jong & oud, waaronder de traditionele motorcross, diverse sportwedstrijden en 538 DJ's on Tour, maakt Oranjevereniging Beatrix er ieder jaar weer een groot feest van. Voor meer informatie... 

Dorpsraad Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep heeft een eigen dorpsraad. Meer informatie is te vinden op de website van de dorpsraad

Wonen in Nieuw-Vennep?

Op de website van Funda is een overzicht te vinden van alle beschikbare koopwoningen.