Op bezoek bij Palènpa Park

We namen een kijkje bij Palènpa Park, dat naast de monumentale boerderij Kleine Vennep ligt en langs de Hoofdvaart tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp. De boerderij ligt tussen groene weilanden en vlakbij 1 van de Calatravabruggen. Naast de boerderij liggen de stapels materialen klaar voor de volgende groep. Op de picknickbank geniet een groep kinderen duidelijk nog na van een paar uur hutten bouwen. En in een hoek van het weiland staan de bouwwerken die ze net af hebben.

Creatief aan de slag: bouw een prinsessenkasteel

Addy Vork, 1 van de initiatiefnemers van Palènpa, vertelt enthousiast over het concept van het hutten bouwen: “We sturen de instructievideo al van tevoren naar de groepen, zodat ze al echt kunnen genieten van de voorpret. De kinderen komen daardoor razend enthousiast het terrein op en kunnen niet wachten om te bouwen.”

Mooi om te zien hoe kinderen hun creativiteit kwijt kunnen in het bouwen en fanatiek aan de slag gaan. En 1 van de hutten die we zien, lijkt echt op een prinsessenkasteel.

Unieke locatie

De rust en ruimte rondom Landgoed Kleine Vennep versterkt het gevoel van ‘lekker buiten zijn’. De boerderij van Dirk Molenaar is wat dat betreft de ideale locatie voor Pop-Up Palènpa Park. Het is niet voor niets dat deze locatie populair is voor allerlei mooie initiatieven en leuke evenementen. Landgoed Kleine Vennep ligt namelijk in PARK21: een initiatief van Gemeente Haarlemmermeer om tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep een uitgestrekt park aan te leggen. In dit groene gebied is er volop ruimte voor ontspanning en recreatie. En daar past Pop-Up Palènpa Park uitstekend in.

Handig om te weten

  • Vergeet niet vooraf een tijdslot te reserveren. Je kunt (telefonisch of per e-mail) boeken per dagdeel, dus je hebt ruim de tijd om een mooi bouwwerk te maken. Houd er wel rekening mee dat het Pop-Up Palènpa Park buiten de schoolvakanties alleen op woensdagmiddag, zaterdag en zondag geopend is. Tijdens de schoolvakantie is het park van dinsdag tot en met zondag geopend.
  • Je wordt niet helemaal in het diepe gegooid: vooraf krijg je een instructievideo toegestuurd. Bovendien vind je in het gereedschapskistje een uitgebreide handleiding.
  • Het Pop-Up Palènpa Park is voor deelnemers vanaf 4 jaar. Er kunnen maximaal 12 personen op 1 bouwkavel, inclusief volwassen begeleiders.

Video over Palènpa Park