Cultureel erfgoed

De brasserie ligt in Halfweg, het plaatsje dat vooral bekend is vanwege de 2 hoge, karakteristieke suikersilo’s van CSM. Tegenwoordig heet dit SugarCity. Deze 2 zilverkleurige kolossen en het stoomgemaal zie je ook vanaf het zonnige terras en vanuit de serre: een bijzonder stukje cultureel erfgoed. Zeker op een zonnige dag is het heel levendig op de Ringvaart met bootjes die voorbij varen en dan is dit restaurant een top plek om te eten.

Brasserie Het Gemaal is vernoemd naar het stoomgemaal van Halfweg en is het oudste, nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld. In het museum ernaar kan je meer leren over deze machine.

Lekker eten

Het uitzoeken van je maaltijd is al een belevenis op zich, want je krijgt een prachtige glossy als menukaart. Op deze uitgebreide lunchkaart staan broodjes, salades, soepen, poké bowls en warme gerechten. De dinerkaart heeft ook veel keuze, dus neem je tijd om een lekker gerecht uit te kiezen!

Een plek voor iedereen

Voor gezinnen met kinderen is er een speciale kinderkaart. Vanaf het terras is er voor kinderen genoeg te zien op het water.

Brasserie Het Gemaal is ook een geschikte locatie voor zakelijke afspraken of voor wie even gezellig een drankje op een terras wil doen. In het avondzonnetje kun je hier nog heerlijk een wijntje drinken aan het water. En op de wat frissere zomerdagen is het heerlijk zitten in de serre.

Tips voor je bezoek

  • Combineer je bezoek aan Brasserie Het Gemaal met een bezoekje aan Museum Stoomgemaal Halfweg, dat naast de brasserie ligt.
  • Brasserie Het Gemaal ligt aan de Ringvaart Haarlemmermeer en is dus een ideale pauzeplek voor tijdens een fiets- of vaartocht. Kom je met de boot, dan meer je aan bij de aanlegsteiger van de brasserie.
  • Wist je dat het gebied rond Spaarnwoude, dat vlakbij Halfweg ligt, ook ontzettend mooi is? Een prachtig stukje Haarlemmermeer om te fietsen of te wandelen!