Eeuwenoud recept

In het kleine winkeltje op het erf liggen de kazen al klaar en mag je even proeven voor je je keuze maakt. Naast de ‘gewone’ jonge en oude kaas maakt Kaasboerderij Van Wees zelf heerlijke kruidenkazen. Zo is hier altijd wel iets naar je smaak te vinden.

Ellie van Wees, de boerin op deze hoeve, vertelt enthousiast over de kaasmakerij. “Het kaas maken is niet zo moeilijk want dat doen we volgens een eeuwenoud recept. Alleen wil je natuurlijk steeds verder verbeteren en dat is wat het uitdagend maakt.”

Nationaal Kampioen Boerenkaas maken

Dat verbeteren is duidelijk gelukt, want het is niet voor niets dat Kaasboerderij Van Wees zich een jaar lang Nationaal Kampioen ‘Boerenkaas maken’ mocht noemen. En dat was niet de enige trofee: de afgelopen jaren hebben ze de meerdere prijzen gewonnen.

Het is dan ook geen verrassing dat de kaasboerderij veel waarde hecht aan goede kwaliteit: dat is ook duidelijk te proeven in de kaas. De boerenkaas die je hier koopt heeft een volle, romige smaak.

Puur eten

Steeds meer mensen kopen lokale producten. Ook bij veel restaurants staan lokale producten steeds vaker op de menukaart. Niet verwonderlijk dat dit populair is: alleen zo weet je waar het eten op je bord vandaan komt.

Wie het winkeltje op Kaasboerderij Van Wees uit loopt, ziet verderop op het erf de herkauwende koeien liggen. Je koopt dus niet alleen een stuk kaas en de boerderijervaring krijg je er gratis bij. Zeker weten dat je kaas om die reden nog beter smaakt.

Goed om te weten

  • Omdat Kaasboerderij Van Wees naast het kaaswinkeltje een gewone werkende boerderij is, is het winkeltje alleen geopend op dinsdag- en vrijdagmiddag (13.00 – 18.00 uur) en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.
  • Naast kaas kun je hier ook melk, yoghurt, boter en eieren kopen.
  • Op de website ‘Fietsen voor mijn eten’ vind je ook andere adressen in Haarlemmermeer waar je verse streekproducten kunt kopen. Zo sprokkel je al fietsend je eten bij elkaar!