Voor iedereen geschikt

Met de verschillende routes in Klimpark21 is er voor iedereen wel een geschikte route. Zo heb je de ‘Bodemkruiper’ voor de kleintjes vanaf 4 jaar (minimaal 1,30 meter lang). Je kinderen klimmen en klauteren dan op 1 meter hoogte. Daarna volgt de ‘Laaghanger’ op 4 meter hoogte en de ‘Middenmoter’ op 7 meter hoogte. En tot slot de echte uitdaging: ‘Hogerop’. Met deze route leg je het parcours op 10 meter hoogte af, wat voor een fantastisch uitzicht over de groene omgeving zorgt. Als je tenminste om je heen durft te kijken.

Hoewel het klimmen natuurlijk voor de nodige adrenaline zorgt, is het volkomen veilig. Je bent goed gezekerd en kunt dus niet naar beneden vallen.

Toffe groepsactiviteit

Het is ontzettend leuk om met een gezin of met een groep naar Klimpark21 te gaan. Omdat je zo actief en geconcentreerd bezig bent, vliegt de tijd. En het is natuurlijk een enorme kick als je een parcours succesvol afgelegd hebt.

Je hebt 2 uur de tijd om te klimmen (voor kleuterklimmen is dit 1 uur). Na afloop doe je nog gezellig een drankje of een kleine snack op het park. Met natuurlijk een mooi uitzicht op het klimparcours.

PARK21

Klimpark21 maakt onderdeel uit van PARK21

PARK21 is een initiatief van gemeente Haarlemmermeer. PARK21 is een groeiend park voor iedereen, tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep met ruimte voor sport, recreatie, ontspanning en groen. Klimpark21 past daar natuurlijk uitstekend in: hoewel het op een steenworp afstand van Hoofddorp ligt, heb je het gevoel midden in de natuur te zitten. Dankzij de groene omgeving ben je echt even weg uit de hectiek van de dag.

Praktische tips

  • De toegang tot Klimpark21 staat goed aangegeven op de IJweg. De parkeerplaats vind aan je rechterhand. Ben je met de auto, parkeer dan hier en loop het laatste stuk naar het Klimpark21. Dit is ongeveer 5 minuutjes lopen. Op de fiets kun je tot aan het klimpark doorfietsen.
  • Trek goede, dichte schoenen en makkelijk zittende kleding aan. Heb je lange haren, dan kun je dit beter in een staart of een knotje doen. Je wilt natuurlijk niet vast komen te zitten met je haar.
  • Ga je met kleinere kinderen naar Klimpark21? Vlak naast het park ligt nog een leuk speeltuintje: Kleiland. Leuk om te combineren met een bezoek aan het klimpark.
  • Vergeet niet om vooraf te reserveren via de website van Klimpark21.