Klein met groot gemak

De minicamping heeft 20 kampeerplekken en ligt in het kleine, landelijke dorpje Spaarnwoude dat midden in het recreatiegebied Spaarnwoude ligt. Door al dat groen om je heen is het makkelijk tot rust komen. Doordat het een kleinschalige camping is, ontstaat er een gezellige sfeer waar je je welkom voelt. Het voelt een beetje als thuis, maar dan middenin de natuur.

De kampeerplekken zijn beschut en ruim opgezet, dus je hoeft niet bang te zijn dat je geen privacy hebt. Verder heeft de camping genoeg toiletten en douches en kun je gebruik maken van de centrifuge. Handig als je tussendoor een vakantiewasje wilt doen. 

Kamperen tussen de koeien

Voor kinderen is de boerencamping een onvergetelijke ervaring. Ze gaan lekker hun gang en zien dingen die ze thuis niet zien. Ze mogen de stallen in, er is een trampoline en genoeg ruimte om te spelen. Wie weet mogen ze zelfs wel een rondje op de tractor!

De melkrobot voor de koeien is een attractie op zich: je kinderen lopen gewoon de stal binnen en kijken hoe de koeien worden gemolken in de grote machine. En het kan zomaar gebeuren dat er tijdens je verblijf een kalfje wordt geboren. Een mooie manier om je kinderen wat mee te geven over het boerenleven.

Veelzijdige plek

De boerderij met hooihuis is rond 1750 gebouwd en had toen al de naam Blauhek. Inmiddels is het een gemeentelijk monument, veebedrijf en camping ineen. De boerderij is nog volop in werking: de melkrobot melkt dagelijks 200 koeien. De boerderij levert de melk aan Campina. En wie weet krijg je ’s ochtends wel een vers glaasje melk bij je ontbijt.

De kampeerboerderij ligt tussen de weilanden dus als je even helemaal niks wilt, zit je hier goed. Maar wil je een dagje uit, dan is er in de omgeving genoeg te doen. Koel af op een warme dag in het water van de Spaarnwoudeplas die op loopafstand ligt. Of stap op de fiets en je bent binnen 20 minuten in de binnenstad van Haarlem. En binnen 45 minuten zelfs in Amsterdam. Of fiets door de Kennemerduinen voor een dagje strand in Zandvoort, Bloemendaal of IJmuiden.

Goed om te weten

  • Honden zijn welkom in overleg, maar ze moeten wel altijd aangelijnd zijn. Verder mogen ze niet op het erf of bij de stallen komen.
  • Auto’s mogen niet bij de caravans staan. Je kunt je auto neerzetten op de speciale parkeerplek op het terrein.
  • Zin in even iets anders? Sla dan een balletje op de golfbaan bij Golfclub Houtrak en Golfbaan Spaarnwoude, die vlakbij liggen.