Mooie mix

Op de uitgebreide menukaart van Vis aan de Linie vind je verschillende lekkere gerechten: garnalenkroketjes, haring, garnalen en nog veel meer. Ook hebben ze een lunch- en borrelkaart. Ga dus zeker een keer langs voor een gezellige hap of borrel met vrienden of familie.

Een geruststelling voor degenen die niet zo van vis houden: er staan genoeg andere gerechten op de kaart. Neem bijvoorbeeld een broodje carpaccio of een Black Angus hamburger.

Bijzondere plek

Hoewel het eten heerlijk is, is het grote pluspunt van Vis aan de Linie natuurlijk de schitterende locatie. Zit je op het zonnige terras, dan raak je niet uitgekeken op de prachtige gevel van het oude fort. De tafeltjes staan langs de gracht, waar eenden en ganzen rustig ronddobberen in het water. Verrassend dat je zo dicht bij het centrum nog rustig kunt tafelen in de groene natuur.

Binnen zitten is trouwens ook geen straf, want zo krijg je een mooi kijkje binnenin het Fort van Hoofddorp. Het is prachtig gedecoreerd in een industriële stijl, met als eye-catcher een tekening van een enorme vis op het plafond.

Lokale winkel en openluchttheater

Het Fort van Hoofddorp wordt niet alleen gebruikt als restaurant. Er is nu al een winkeltje bij het restaurant waar je lokale producten koopt. Binnenkort opent er ook een openluchttheater waar met voorstellingen de geschiedenis van het Fort wordt verteld. Met rondleidingen, podcasts en andere activiteiten blijft de geschiedenis van deze bijzondere plek levend.

Kortom: het gerestaureerde Fort van Hoofddorp is zeker een bezoekje waard. Al was het alleen al vanwege het heerlijke eten van Vis aan de Linie.

Tips voor jouw bezoek aan het Fort van Hoofddorp

  • We noemden hem al: Molen De Eersteling. Combineer je bezoek aan het Fort van Hoofddorp met een bezoekje aan de fotogenieke molen (let op: alleen op vrijdag geopend).
  • 2 forten in 1 klap: vanaf het Fort van Hoofddorp kun je via de Geniedijk zo naar het Fort Vijfhuizen fietsen. Een prachtige fietsroute en een mooi doel voor je fietstocht.
  • Kom je met de auto naar het Fort van Hoofddorp, dan kun je het beste in het centrum parkeren. Bij het Burgemeester Van Stamplein kun je de parkeergarage inrijden. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar het Fort.