Eten en drinken in de Fruitloods

Naast de boomgaarden zelf is er van alles te zien en te doen op Landgoed de Olmenhorst. De grote publiekstrekker is de prachtige oude Fruitloods. Hier is een winkel in gemaakt waar je lokale producten kunt kopen, maar waar je ook iets kunt eten of drinken. Tip: proef zeker de huisgemaakte appeltaart.

Maak onder begeleiding een rondwandeling over het terrein en krijg ondertussen uitleg over het landgoed en de fruitteelt. Verder staan er een aantal ateliers op het terrein waar je creatieve workshops kunt volgen. En zeg nou zelf: waar krijg je nou meer inspiratie dan in deze omgeving vol bloeiende fruitbomen?

Alle seizoenen mooi

Niet alleen het voorjaar is prachtig: ook in de winter kan je prima langskomen op het landgoed. Wanneer het heeft gesneeuwd in de winter, dan vormen de fruitbomen een prachtig, fotogeniek plaatje. Daarna lekker een winter high-tea in de Fruitloods of lekker lunchen met erwtensoep en worst. En aan het einde van de winter zie je de tere knoppen van de bomen langzaam tevoorschijn komen.

Bezoek je De Olmenhorst in de zomer, dan zie je het fruit al hangen. Natuurlijk nog lang niet rijp, maar wel erg leuk om te zien. De drukste tijd bij De Olmenhorst is toch het najaar, als het fruit geplukt kan worden.

Pluk je eigen appels

Dat klopt: elk jaar kan je tijdens de Zelfpluk zelf je eigen appels plukken van de bomen. Wil je het helemaal bijzonder maken? Adopteer dan een appelboom. Hoe bijzonder is het om fruit van je eigen appelboom te hebben?

Een rondje landgoed

De uitgestrekte landerijen waar in de vroege zomer talloze felgekleurde bloemen bloeien. Afgewisseld door oude boerderijen en kaarsrechte beekjes en kanalen. Om een mooie indruk van de natuur rondom De Olmenhorst te krijgen, wandel je de 10 kilometer lange ANWB-wandeling De Olmenhorstroute. Ontdek je de omgeving liever op de fiets, fiets dan de fietsroute Ontdek de bollenstreek rondom Lisserbroek die bij De Olmenhorst begint.

Wat je moet weten

  • Het landgoed is toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Loop je in de boomgaard of ergens anders op het terrein, kijk dan goed uit dat je de natuur (en zeker de fruitbomen) niet beschadigt.
  • De Zelfpluk is elk jaar vanaf half september tot eind oktober. Houd de website van De Olmenhorst goed in de gaten voor de data van de Zelfpluk.
  • Aanrader: een high-tea bij De Olmenhorst. Reserveer wel van tevoren zodat je zeker bent van een plekje. Op de website van De Olmenhorst vind je de verschillende mogelijkheden voor high-tea’s terug.