“Snel naar het Amsterdamse Bos”

Icoon van Nieuwe Meer, de veerpont

Iedere woonplaats in Haarlemmermeer heeft haar eigen icoon. Een icoon waar je de woonplaats direct aan herkent. Nieuwe Meer herken je aan de veerpont. 

Veerpont de Helena

De veerpont de Helena van rederij Oeverloos vaart tussen de noordelijke oeverlanden van het Nieuwe Meer en de Meerkade in het Amsterdamse Bos. Met name voor fietsers en voetgangers uit Amsterdam West een snelle en leuke manier om het Amsterdamse Bos te bereiken. Eerder heeft de Helena gevaren als Heen en weer I (IJsselmonde - Kralingsche Veer) en Neeltje Jorina (Slikkerveer - Kinderdijk) bij rederij Vos in Alblasserdam. In 2018 is de veerboot bij het Amsterdamse Bos in gebruik genomen.

Veerpont Ome Piet

Deze fiets- en voetveerpont is sinds 2011 weer in werking. De pont is vernoemd naar de laatste pontbaas Ome Piet Eilander. Hij onderhield tot in de jaren ’60 een kabelpont, waarmee hij trekpaarden en forenzen overzette tussen het Jaagpad langs het Nieuwe Meer en de Nieuwemeerdijk.

Zo’n 10 jaar geleden hebben 2 buurmannen de pont weer opgestart. Hiermee is het Amsterdamse Bos beter bereikbaar voor de inwoners van Nieuwe Meer, Badhoevedorp en verder. De veerpont vaart van half april tot en met half oktober. Bekijk het vaarschema

Buurtvereniging Nieuwe Meer

Nieuwe Meer heeft een eigen buurtvereniging en organiseert allerlei activiteiten voor haar inwoners. Meer informatie is te vinden op de website van de buurtvereniging.

Wonen in Nieuwe Meer?

Op de website van Funda is een overzicht te vinden van alle beschikbare koopwoningen.