“Snel naar het Amsterdamse Bos”

Icoon van Nieuwe Meer, de veerpont

Iedere woonplaats in Haarlemmermeer heeft haar eigen icoon. Een icoon waar je de woonplaats direct aan herkent. Nieuwe Meer herken je aan de veerpont. 

De veerpont de Helena van rederij Oeverloos vaart tussen de noordelijke oeverlanden van het Nieuwe Meer en de Meerkade in het Amsterdamse Bos. Met name voor fietsers en voetgangers uit Amsterdam West een snelle en leuke manier om het Amsterdamse Bos te bereiken. Eerder heeft de Helena gevaren als Heen en weer I (IJsselmonde - Kralingsche Veer) en Neeltje Jorina (Slikkerveer - Kinderdijk) bij rederij Vos in Alblasserdam. In 2018 is de veerboot bij het Amsterdamse Bos in gebruik genomen. 

Jachthaven Nieuwe Meer

Voor een bezoek aan Watersport Vereniging Nieuwe Meer dien je met het zelf te bedienen kettingpontje over te varen. Dat is, als je niet met de boot bent, de enige manier om er te komen. Je kunt hier terecht voor diverse watersportmogelijkheden of voor het aanmeren met je eigen boot.

Buurtvereniging Nieuwe Meer

Nieuwe Meer heeft een eigen buurtvereniging en organiseert allerlei activiteiten voor haar inwoners. Meer informatie is te vinden op de website van de buurtvereniging.

Wonen in Nieuwe Meer?

Op de website van Funda is een overzicht te vinden van alle beschikbare koopwoningen.